Ben jij onze nieuwe stagiair?

Stageplek: Mediaredactiemedewerker

Ouwerkerk Tekst & Advies is een fullservice communicatieadviesbureau en maken alles waar inhoudelijke teksten voor nodig zijn. Tevens hebben we een zogenoemde mediatak, Bureau MediaWise en maken wij wekelijks drie huis-aan-huiskranten met een totale oplage van zo’n 65.000 exemplaren. Volg jij de opleiding redactionele medewerker, ben je leergierig en heb je talent voor schrijven? Dan hebben wij voor het komende schoolseizoen 2022/2023 een meer dan leuke en vooral uitdagende stageplek.

We leren je om zelfstandig krantenpagina’s samen te stellen, berichten te bewerken en te schrijven en je mag er zelfs op uit om reportages in woord en beeld te maken. Onze stagiaire Kay heeft heel erg veel geleerd. Benieuwd naar haar ervaringen, kijk dan hieronder.

Wat ga je leren als stagiair?

  • Verzamelen van content of informatie voor een nieuwswaardig artikel
  • Het voorbereiden, afnemen en verwerken van interviews
  • Schrijven en controleren van tekstberichten
  • Opdrachten bespreken met opdrachtgevers
  • Het maken van reportages: in een verhaal, fotoreportage en video.
  • Het publiceren en het actueel houden van content voor onze websites.

Daarnaast vinden we het belangrijk wie jij bent in je stage. Samen bepalen je leerdoelen en zorgen we dat je deze kunt behalen. Je leert dus niet alleen meer vaardigheden; ook kun je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen krijgen, leer je omgaan met kritiek en ontdek je wat je leuk vindt om te doen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Als jij bij ons stage komt lopen dan kom je terecht in een gezellige en informele omgeving. Kleinschalig dus we vinden het leuk als je gezellig bent, op z’n tijd lekker kunt kletsen maar bovenal leergierig bent.

Wat biedt het bedrijf?

Zoals aangegeven bieden we je een gezellige (leer)werkomgeving en krijg je alle gelegenheid om je creativiteit de ruimte te geven. Of het nu gaat om het maken van een mooie reportage of een inhoudelijke videoregistratie. En oh ja, op vrijdagmiddag hebben we een VRIJMIBO. En op maandag vertellen we elkaar wat we in het weekend beleefd hebben.

Opleiding Mediaredactiemedewerker 

Leerweg: bol
Vergoeding: geen
Locatie: Koraalrood 153, Zoetermeer

Ben jij onze nieuwe stagiair?

Lijkt het je leuk om stage bij ons te komen lopen aankomend schooljaar (2022/2023)? Neem dan contact op met Hans Ouwerkerk via +31798200255 of ouwerkerk@otaweb.nl